...Načo slzy... Načo smútok... Veď pre mňa je smrť ako sviatok


Číňania a Kórejčania jedia mačacinu a psinu....bleeeee

14. července 2009 v 19:39 |  ANIMAL


boože pohani jedni !!!!!!!!!!!!!!! tie kokosi činske do plynu s nimi !!!!!!!!!!
je mi z nich zle !!!!!!!!!!!!!!! mam chut im nakopať tie žlte zadky ........!!!!!!!!!!!!!




Niektoré národy nás za to, že jeme bravčovinu a hovädzinu považujú za bezbožných a špinavých. Rovnako my vnímame tých, ktorí jedia mačacinu a psinu. Slovákom /väčšine!/ sa okamžite prevráti žalúdok. Vietnamci, Číňania a Kórejčania si oblizujú prsty.


Ak sa vydáte na dovolenku do Ázie a nechcete prísť do kontaktu so špecialitami z mačiek, pýtajte sa čo jete! Už samotná príprava mačky podľa juhokórejského receptu je pre skutočne silné žalúdky pretože sa varí za živa!!! Recept na jej prípravu asi vyzerá nejako takto: Nájdete si mačku a živú ju dáte do primerane veľkého hrnca. Ak sa vám to nepodarí a mačka vám utečie, odporúčame servírovať napríklad údeného psa. Šikovný kuchár mačku do hrnca dostane. Kým si zviera v hrnci zvykne a voda začne vrieť, držíte pokrievku pevne na hrnci. V prípade potreby a veľmi pohyblivej mačky vám môžu pomôcť silnejší členovia rodiny. Keď začne vývar vrieť, pridáte k mačke ďatle, dochutíte jedlými gaštanmi a kto má rád exotickejšie chute, nebojí sa pridať zázvor. Pozor ale len štipku!


Ak po tomto recepte začnete poškuľovať po susedkiných mačkách, radšej na prázdno preglgnite. Určite ich má zrátané a jedna Cilka na zázvore vám za problémy s políciou nestojí! Mačky sú vychýrenou pochúťkou aj v strednej Číne. Miestni kuchári nie sú odkázaní na lov pouličných mačiek, pretože na väčšine trhoviskách nájdu dostatočnú ponuku. Číňania dusia mačky na čiernom korení, zázvore a aníze. Takúto kulinársku špecialitu si môžete dať len v tých najdrahších čínskych reštauráciách.


V strehu musíte byť aj pri vašich cestách po Vietname. Obľúbenou špecialitou, s ktorou sa určite stretnete sú psy na mnoho spôsobov. S ich konzumovaním je to ale trošku komplikovanejšie. Pes sa môže jesť len do pätnásteho dňa každého mesiaca, lebo len vtedy prináša šťastie a životnú silu. Na pekáč sa tu dostane len jediné plemeno "Chó ta", ktoré je ako jediné vhodné na jedenie. Vietnamci zásadne podávajú psie mäso polo varené a polo pečené a preto sa môže naším stredoeurópskym vyberaným jazýčkom zdať byť tvrdé. Psíka konzumujú s bambusovými klíčkami, koriandrom a každé sústo namočia do veľmi aromatickej a chuťovo výraznej omáčky. Tá vraj chutí ešte horšie ako pes.

Gurmánske pochúťky zo psa jedia aj v Číne, na Filipínach, Laose a Vietname. Miestni muži dokonca veria, že sladké psie mäso vplýva na ich mužnosť a silu.

Neohŕňajte nos, možno ste už vy jedli psa a o tom len neviete. Ak ste v nedávnej dobe navštívili Moskvu a nechali ste sa zlákať ponukou miestnych čínskych reštaurácií, už s najväčšou pravdepodobnosťou viete ako pes chutí. Bol to ohromný škandál! Moskovčania si všimli dve zvláštne veci: 1. z ulíc takmer zmizli túlavé psy, 2. po meste sa pohybovali Číňania s vakmi, v ktorých sa niečo hýbalo. Niekoľko kontrol čínskych reštaurácii potvrdilo, že podnikaví aziati servírujú Moskovčanom namiesto jahňaciny túlavých prašivých psov.


O tom ako chutí psie mäso vedia nielen na druhom konci sveta ale aj slovenskí Rómovia z Chminianských Jakubovian v okrese Prešov. Sami sa tým vôbec netaja. Dokonca tvrdia, že lepšie chutí mäso zo starších psov a úplne najlepšie chrbát a zadné stehno. Z týchto chutí sú už menej nadšení majitelia psov z okolitých dedín. Nedobrovoľne sa totiž stali dodávateľmi psieho mäsa.


 


Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Doggísek Doggísek | Web | 14. července 2009 v 19:48 | Reagovat

Ahojky!
Byl/a bys tak hodný/á kdyby si se podívala na můj webík - http://doggisek.blog.cz/ ?

Ps: Promiň za reklamku a mám moc a moc nádherný blogísek ;) ať se ti daří!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.